Svod Irských Cobů Litohošť, Ola Ranch

20.06.2010 19:53

Ve dnech 18. až 20. června jsme se s našími koníky zůčastnili svodu Irských Cobů.

Tento svod  byl velice dobře zorganizován a konal se v pěkném prostředí Ola Ranče, manželů Kadlecových. Byla to zatím nejkásnější akce věnovaná Irským Cobům a jejich přátelům.

V pátek po příjezdu na ranč se nam podařilo jet na krátkou vyjížďku do okoli. Následovalo posezení v klubovně s konzumací nachystaného pohoštění.

Celá sobota byla věnovná svodu. Ráno přejímka koní a pak už následovalo posuzování koní, ve jednotlivých kategoriích. Hodnotily dvě komisařky z Belgie a Dáska.  Bas se zůčastnil v kategorii Hřebci a získal vysoké bodové ohodnocení a ocenění,ELITNÍ HŘEBEC. dle irské plemené knihy. Honzík byl posuzován v kategorii Valaši. Při posouzení bylo zjištěno, že neodpovídá standartům Irského Coba ale vzácnému Drum Hors (bubenický kůň) o tomto plemeni se rozepíši v některém z dalších článků.

Akce vyvrcholila pospouzením nejlepé ohodnocených koní o  Šampion svodu. Vybíralo se mezi osmi koňmi, mezi kterými byl i náš Bas. Po dlouhém rozhodování a postupném vyřazení klisen a hřebečků zůstali dva favoriti, Bas a dvouletý hřebeček Jake Meadows. Díky perfektnímu předvedení a poslušnosti se stal Bas vítězem. Video záznam zde-

 

 

 

 

Tím byl svod slavnostně ukončen.

Neděle už byla věnovana štásnému návratu domů.

Fotky ze svodu naleznete zde- irskytinker.rajce.idnes.cz/2010-06-19_Svod_Irskych_Cobu_Litohost%2C_Ola_Rach/ 

další-dikous.rajce.idnes.cz/svod_Irskych_cobu_2010/

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode